Mind my Body

Persoonlijke Ontwikkeling
Coaching
Bewegingstherapie

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie is een combinatie van yoga en oefentherapie en is erop gericht weer optimaal te gaan bewegen bij lichamelijke klachten. Het richt zich vooral op langdurige en medisch onbegrepen klachten als pijn, stijfheid en vermoeidheid. Er is daarbij vaak medisch geen oorzaak aan te wijzen voor de klachten. Desondanks treed er geen of nauwelijks herstel op. In de bewegingstherapie gaan we ervan uit dat het lichaam zichzelf kan herstellen, mits de juiste voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Indien het herstel stagneert wordt eerst onderzocht welke factoren herstel belemmerend werken. Dergelijke factoren kunnen op meerdere vlakken aanwezig zijn, zoals de aanwezigheid van spanningen en stressoren, de wijze waarop je omgaat met de klachten of een ongunstig houding- of bewegingspatroon. Bewegingstherapie richt zich vervolgens op het optimaal bewegen om de balans weer terug te krijgen zodat het lichaam kan gaan werken aan herstel. 

Vanuit de bewegingstherapie kan er ook aanleiding zijn voor Adem en Ontspanningstherapie. Bijvoorbeeld bij aanwezigheid van spanning, stress of ademhalingsklachten. Heb je bijvoorbeeld moeite om tot ontspanning te komen, fysiek en/of mentaal? Als stressvolle perioden langer aanhouden en er onvoldoende ontspanning/herstel plaatsvindt kunnen er fysieke- of energetische klachten zoals pijn, vermoeidheid en concentratieproblemen ontstaan. Adem- en ontspanningstherapie is voor iedereen die klachten heeft die worden veroorzaakt of verergerd door spanningen.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling maakt mentaal en fysiek krachtiger, je belastbaarheid neemt toe waardoor er minder kans is op ziekten en herstelprocessen na een ziekte of blessure voorspoedig verlopen. Je (h)erkent grenzen en kunt beter omgaan met stress. 

Coaching

Persoonlijke begeleiding om situaties positief te veranderen. Het doel is vergroten van de persoonlijke effectiviteit en/of professionele bekwaamheid. Ontdek dat je uiteindelijk alles in je hebt om jezelf te helpen.                                                             

Dit spreekt mij aan

Neem vrijblijvend contact met ons op. Persoonlijk kennis maken is altijd prettig.